Pagina's

29 maart 2012

Het lijkt wel bandwerk

De borduurwerkjes rollen hier de laatste tijd onder de machine vandaan of het niks is. De meeste zijn niet voor mezelf maar voor anderen, maar het blijft enorm leuk om te doen, iets wat ik nooit had gedacht toen ik nog geen borduurmachine had. Ik dacht altijd dat dat een beetje voor luie handwerkers was, maar niets is minder waar.

Deze maakte ik afgelopen weekend op verzoek:



En Isabelle werd uitgenodigd bij een jarig vriendje, een groot Lego Ninjagofan, daar borduurde ik deze voor (met dank aan Tiny Spaan die het patroon maakte):



Toch ben ik de laatste tijd ook weer met de hand aan het borduren. Om 's avonds als de kinderen in bed liggen alleen boven in mijn naaikamer te gaan zitten heb ik niet altijd zin, maar om maar doelloos voor de tv te hangen (en vaak na een half uurtje in slaap te vallen) óók niet. Ik vind het dan toch fijn om iets te doen te hebben, en dus heb ik in de kerstvakantie de Noah's afghan maar weer eens tevoorschijn gehaald, en die is alweer een paar blokken gegroeid. Binnenkort foto's!

27 maart 2012

It's me, Mario!

Vorige week was mijn neefje (en petekindje) jarig, hij werd 7. Voor zijn verjaardag kreeg hij een lang gewenste spelcomputer en aan mij werd gevraagd een bijpassende taart te maken. Ik puzzelde een Super Mario in elkaar en dit is het resultaat:


En voor het pasgeboren dochtertje van een collega borduurde ik nog een badjasje in de kleuren van het geboortekaartje:


En verder ben ik druk met het in elkaar zetten van de oefenjurk. Moeilijk is het niet, wel heel secuur en veel werk. Maar met af en toe een uurtje kom ik toch al wel een heel eind, en ik ben heel nieuwsgierig naar het eindresulaat, of het me net zo goed lukt als dat we in de winkel gezien hebben.


06 maart 2012

De naaimachine kan weer uit het vet

Ik rende afgelopen vrijdag in sneltreinvaart een rondje over de markt tijdens mijn lunchpauze. Het doel was een proeflap voor de communiejurk, die ik al snel vond:


Ik ben normaal niet zo van zwart voor kinderkleding, maar door de kleurtjes vind ik het toch een erg mooi en vrolijk stofje, prima geschikt voor een zomerjurk! De communiejurk zelf wordt uiteraard van andere stof, maar dat blijft nog even een verrassing!

Van tevoren bleef er ook nog wat anders aan mijn handen plakken: een mooi stofje voor een jurk voor mezelf. Nu ik aardig aan het afvallen ben pas ik alweer beter in de standaard maten in de patronenboekjes, en afgelopen week kwam ik een heel leuk boekje tegen, waar ik wel eens wat uit wil gaan maken. Dit is de stof:
Benieuwd of alles zo gaat lukken als ik het in mijn hoofd heb, deze week ga ik er fijn aan beginnen!



Wie volgt dit blog?