Pagina's

27 augustus 2011

Een hele berg muesli

Ik ben niet zo'n broodeter. Luxe broodjes of stokbrood vind ik wel lekker, maar een gewone boterham, dat vind ik niet zo geweldig. Ik zoek dan ook regelmatig naar een alternatief voor het ontbijt. Muesli met yoghurt heb ik een tijdje geprobeerd, maar het is òf te zoet, òf te vet, òf gewoon niet lekker. Bovendien bevatten de meeste muesli's die je kant en klaar in de winkel koopt hazelnoot, en daar ben ik allergisch voor. Wat wèl een voordeel is, dat het veel beter vult dan een ontbijt van brood en een beker melk, en dat ik dus minder naar tussendoortjes ga grijpen. Deze week las ik op het blog van Anouk een recept om zelf muesli te maken, dat wilde ik wel eens proberen. Je kan erin stoppen wat je lekker vindt, laat eruit wat je niet kan verdragen, en voilà, je eigen persoonlijke muesli! Vanochtend heb ik het geprobeerd, het is echt supermakkelijk te maken, en het smaakt heerlijk! Helemaal niet overdreven zoet, en lekker knapperig. Als fruit gebruikte ik gedroogde ananas, papaya en cranberries, maar met bijvoorbeeld gedroogde appel en rozijntjes en wat kaneel lijkt het me ook heel lekker. Voorlopig heb ik in ieder geval voldoende, want met het recept maak je een hele berg!


Mocht je moeite hebben de ingrediënten in de supermarkt te vinden, kijk dan eens in de natuurwinkel!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ondanks dat ik erg kan genieten van een bruine boterham vind ik dit er ook erg lekker uitzien!

gr.Ing

Wie volgt dit blog?