Pagina's

31 januari 2011

Kadootjes!

(ook verschenen op 12m12p)

Kadootjes, dat was het thema van #12m12p voor de maand januari. Er werd gevraagd of we mee wilden doen met lootjes trekken om zo een zelfgemaakt kadootje te sturen naar één van de andere #12m12p-ers, leuk! En zo mocht ik een kadootje maken voor Creadientje.

Via via kwam ik op het blog van Loft Creations terecht en vond daar een handleiding om geappliceerde onderzetters/pannelapjes te maken, en dat vond ik wel een leuk idee, zo kon ik ook wat nieuwe technieken uitproberen (zoals bijvoorbeeld festonneren en doorquilten op de naaimachine).

Omdat Creadientje ook altijd zo enthousiast is over mijn borduurmachine, wou ik ook daarmee iets maken. Ik zag dat er op haar verlanglijstje nog haaraccessoires stonden voor haar dochtertje. Bij Huups ontdekte ik laatste hele leuke patroontjes en daar maakte ik een paar haarelastiekjes mee.

Inmiddels heeft Creadientje de kadootjes ontvangen en me laten weten dat ze er blij mee is, dus nu mogen jullie ze allemaal zien! Je kunt op de foto's klikken voor een groter plaatje.




21 januari 2011

Vrolijke kleurtjes

In de zomer kreeg ik voor mijn verjaardag van verschillende kanten een mooie aanvulling op mijn favoriete mokjes van Pip Studio. Een tijdje later kreeg ik van een vriendinnetje een lapje stof in dezelfde stijl. En nóg een beetje later ging ik daarmee aan de slag, en zie hier het resultaat. Dat is nog eens vrolijk een kopje thee drinken! (al hoort er natuurlijk eigenlijk wel iets lekkers op dat bordje...)

16 januari 2011

Nog meer taart

Kijk eens wat er hier deze week arriveerde!


Zó mooi, en die moest natuurlijk meteen worden uitgeprobeerd! Gelukkig heb ik vandaag een jarige tante, en dus maakte ik een taartje, gevuld met chocolademousse, kersen en vanillebotercrème.


Eerder deze week bakte ik samen met Veerle al kleine cupcakes, volgens een te groot recept. Een deel van de cakes verdween dus in de vriezer, om er gisteren weer uit te komen, waarna ik ze vulde met de overgebleven kersen en botercrème van de taart.


En dan ga ik vanaf morgen maar weer verder met mijn dieet...

07 januari 2011

Lekker warm

Aangestoken door wat ik maakte voor het #12m12p-thema van december (Winter), besloot ik nog even door te gaan met haken. Ik vond prachtige wol (Phil Light van Phildar) in een handwerkwinkeltje hier in de stad en begon volgens een patroon dat ik op Ravelry vond. En niet zo gek veel later had ik een mooie sjaal, die inmiddels zijn weg heeft gevonden naar Chantal als klein kerstkadootje:

Ik had niet alleen een sjaal, maar ook nog heel wat wol over, want hoewel het heel licht en luchtig is, zit er héél veel op zo'n bol. En toen kreeg ik via Twitter van iemand de link naar een patroon, wat me heel ingewikkeld leek, maar wat ik ook geweldig mooi vond, en dus toch eens wou proberen. En dat viel niet tegen, ik had al snel dit:

Het is echt dezelfde wol, alleen was de laatste foto bij slecht licht. Inmiddels ben ik alweer 11 bloemen verder en begint de sjaal vorm aan te nemen, het is echt een leuk werkje om 's avonds bij de tv of radio te doen.

Over het gemaakte stuk in het decemberthema van #12m12p zal ik later nog vertellen!

02 januari 2011

2011!

Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig nieuwjaar!

Deze taart maakte ik tijdens een workshop taarten decoreren afgelopen week. Hij was gevuld met fruit en banketbakkersroom, en gisteren is hij tot de laatste kruimel opgegaan! Gelukkig vond ik het erg leuk om hem te maken, dus het zal niet zo lang duren voor ik weer een nieuwe ga maken!

I wish you all a very happy new year!

This cake I made when I did a cake decorating workshop last week. It was filled with fruit and pudding, and yesterday it was finished till the last crumb! I liked making it very much, so it won't be long untill I make a new one!

Wie volgt dit blog?