Pagina's

22 mei 2011

Vooruit plannen: een weekmenu

Het maken van een weekmenu geeft mij houvast, want hoe druk ik het ook ga hebben, ik weet wat er die week op tafel staat, en plan makkelijke dingen in voor drukke dagen, terwijl ik op rustiger dagen wat uitgebreider bezig ben. Natuurlijk wijk ik ook wel eens van het plan af, daar zijn het plannen voor. Er kan immers altijd wat tussen komen, variërend van gewoon geen zin tot wat ernstiger zaken. Dus ook hier wordt er wel eens gewoon een frietje gehaald. Maar het prettigst is natuurlijk als het allemaal gewoon loopt zoals gepland, hoewel...

Afgelopen vrijdag stond er gepland om kip, gebakken aardappeltjes en sla te eten. Niks mis mee, heel lekker ook, maar overdag hadden de kinderen sportdag en tijdens het bekijken van de (massale, zie hier) afsluiting daarvan besloten man, vriendin en ik dat het ook wel heel gezellig zou zijn als we 's avonds samen zouden barbecuen. Vriendin sms-te haar man en een paar uurtjes en wat boodschapjes later zaten we heerlijk te eten, en sloten de avond af met een glaasje wijn rond de vuurkorf. Prima begin van het weekend, en véél beter dan gewoon de planning te volgen.
Voor de komende week is er natuurlijk ook weer een menu gepland, op basis van wat er in de groentetas zat en wat er verder in huis is. Misschien kan ik iemand nog wat inspiratie bezorgen?

zaterdag: had ik een dagje uit met het vrijwilligerswerk, en man bakte thuis voor de meisjes en zichzelf pannenkoeken.
zondag: entrecote met gebakken champignons, sperzieboontjes en aardappelen.
maandag: tortellini met spinazie/ricotta-vulling, zalm en snijbiet, met een sausje van crème fraîche en geraspte parmezaan. Als toetje rabarbercrumble met vanillekwark.
dinsdag: heb ik een dagje uit van mijn werk, voor het thuisfront zet ik een pan courgettesoep met boterhammen klaar.
woensdag: gebakken aardappeltjes, venkel uit de oven, kleine gehaktballetjes.
donderdag: nasi, foe yong hai
vrijdag: spaghetti bolognese, sla

Ik ben benieuwd, plannen jullie ook vooruit?

2 opmerkingen:

Judith zei

Ja ik maak ook iedere week een weekplanning en dit werkt erg goed. Ik zet hem iedere week op mijn kookblog

Anoniem zei

Nou eehh.... Diepvriesbroccoli met aardappels en runderworstje en meer van dat fantasieloze voedsel... Jij kookt overduidelijk veeeeel beter dan ik.
gr.Ing

Wie volgt dit blog?