Pagina's

30 juli 2013

Zoku

Onze vakantie zit er helaas alweer op, we genoten twee en een halve week van alles wat de heerlijke camping in Zuid-Frankrijk ons te bieden had. Maar eenmaal weer thuis valt het weer ook niet tegen en dus genieten we nog even verder, omdat de kinderen nog vakantie hebben kan alles toch een tandje langzamer dan anders.

Met dat mooie weer gaat een ijsje er wel in, en zelfgemaakt ijs is dan nog lekkerder. Ik had al veel goeds gelezen over een Zoku ijsmaker en besloot, nadat ik een leuke aanbieding tegenkwam, dat ik die ook wel eens wilde proberen. Vorige week werd hij bezorgd, en sindsdien hebben we elke dag al ijs gemaakt!


Deze zijn van kant-en-klare smoothies uit de supermarkt gemaakt.


Alle smaakcombinaties zijn mogelijk, je kunt het zo gek niet bedenken. Favoriet tot nu toe was het Nutella-ijsje, een heel makkelijk recept: meng 180 ml. melk met ca. 3 flinke eetlepels Nutella (dat gaat het makkelijkst in de blender). Eventueel kun je er nog een banaan in mee blenderen, let er dan wel op dat die goed rijp is, want anders kan het na invriezen wat bitter smaken. Je kunt ook plakjes banaan of ander fruit langs de rand meevriezen, dat ziet er heel leuk uit! Dit is voldoende voor het maken van 4 ijsjes in de Zoku, maar natuurlijk kun je het ook in gewone ijsvormpjes invriezen, dan duurt het alleen wat langer.

1 opmerking:

Petra zei

Ik ben ook fan!
Goed idee ook met de smoothies! En die Nutella moet ik ook eens proberen!

Wie volgt dit blog?