Pagina's

07 april 2011

Nog 1 nachtje slapen...

7 jaar geleden lag ik, topzwaar en met een te hoge bloeddruk, al een paar weken veroordeeld tot bedrust te wachten tot onze tweede dochter geboren zou worden. Gelukkig hoefde ik nog maar 1 nachtje te wachten, maar dat wist ik toen nog niet.

We staan dus voor een feestweekend, met morgen op school trakteren en 's middags vieren met haar vriendinnetjes, en zaterdag het "grote mensenfeest". Wonder boven wonder is ze vanavond braaf gaan slapen (het aloude "hoe eerder je gaat slapen, des te eerder ben je jarig" hielp echt!), morgenochtend mag ze bij het wakker worden haar kado uitpakken.

Vandaag was hier dus een dag om te bakken, ik maakte 54 traktaties en ter voorbereiding van het feestje werd er nog meer gebakken. En ik ben nog niet klaar, morgen en zaterdag wil ik nog even verder gaan.

Dit zijn de traktaties


En zo maak je ze:
Koop kant en klare ijscupjes (ik vond ze uiteindelijk bij de C1000). Maak een cakebeslag, ik gebruikte hiervoor de cakemix van Aveve, die is erg lekker. Met de hoeveelheid uit het recept dat op de verpakking staat (330 gram mix, 150 gram boter, 3 eieren) maak je ca. 25 "ijsjes". Zet de cupjes op een bakplaat en doe in elk cupje een flinke eetlepel beslag. Bak ze ca. een half uur op 170 graden tot de cake mooi gerezen en goudbruin is en een prikkertje dat je erin steekt schoon eruit komt. Zet ze op een rooster en laat ze volledig afkoelen. Per cupje gebruik je een schuimpje (ik nam kant en klaar maar je kunt ze ook zelf maken, een recept vind je hier), en smeer de onderkant daarvan in met een likje jam, zo kun je ze bovenop de cake plakken. Een prikkertje (deze zijn van Hema) of parasolletje erin en je ijsje is klaar! En het mooiste is, ze kunnen niet smelten en zijn dus ideaal om op school te trakteren! Ik heb ze per stuk nog in een bonbonzakje verpakt, zo gaan ze morgen in een mooie mand met de jarige mee naar school.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

he willeke ze zijn echt leuk geworden. roxan vond het een geweldig idee...dus wie weet...
groetjes danielle

ing zei

Ik vind ze echt SUPER! Mette mag ter ere van haar verjaardag en afscheid van de peuterspeelzaal trakteren in juni dus dit ideetje ga ik van je 'stelen'! Ik vind het zo bijzonder dat die ijscups niet verkleuren!
gr.Ingrid

Anoniem zei

Heey Willke,

Wat een leuk idee van je!! Ik heb de schuimpjes zelf gemaakt met de mocca aroma van de Aveve........mmmmjammie.

Ik heb erg moeten wennen aan de draaiende taartschotel, ik vergat iedere keer dat ik kon draaien,hihi

Ben benieuwd hoe het feestje was, en nog van arte gefeliciteerd met julie dochter.

Groetjes van Audrey
www.ushuiske.nl

Nicolette zei

Wat een ontzettend leuke traktatie! Waar koop je Aveve cakemix, ik had er nog nooit van gehoord? En de schuimpjes, waar vind je die in de winkel? (ik ga denk ik zelf maken, maar schoonzus is ook onder de indruk en wil het iets makkelijker doen)

Willeke zei

@Nicolette: Aveve mix koop ik bij Aveve, wat hier vroeger Boerenbond (volgens mij hetzelfde als Welkoop) was. De schuimpjes had ik bij AH gekocht, het was vóór pasen en het waren dus paasschuimpjes. Ik weet niet of ze ze buiten de feestdagen ook hebben, in andere supermarkten heb ik wel al eens mokkaschuimpjes en roze schuimpjes gezien.
Als je het makkelijker wil, kun je eventueel ook een gewone (evt. gekochte) cake in blokjes snijden en die blokjes in de ijsbekertjes doen. De ijsbekertjes zijn te koop bij o.a. Jumbo en C1000.

Succes ermee!

Wie volgt dit blog?