Pagina's

23 april 2012

Mme ZsaZsa to the rescue!

Deze week heb ik, net als de kinderen, een weekje voorjaarsvakantie, een uitgelezen moment om aan DE jurk te beginnen. Gistermiddag, terwijl de kinderen met papa het zwembad onveilig maakten, maakte ik het jasje en dat viel niet tegen. Vol enthousiasme begon ik dus vanmiddag aan de onderjurk te knippen, en toen... stof te weinig! Dat kon toch niet? Nog eens gemeten, het paste toch echt niet. Ik had echt heel zuinig geknipt, en er was geen andere manier om de patroondelen op de stof te leggen, het enige wat ik zag waar het aan kon liggen was dat de stof scheef was afgeknipt. Gelukkig had ik van dezelfde stof nog een lapje extra gekocht om een petticoat van te maken, maar kijken of ik daar dan mee uitkwam. En daar kwam mijn redding in de vorm van het (geweldige!) boek "Allemaal rokjes" van Mme ZsaZsa!


Want voor de petticoat had ik nog geen patroon, en in het zelf tekenen ben ik niet zo'n ster. Maar ik vond het perfecte rokje in het boek, en had nog net genoeg stof over om alle overige delen uit te knippen.


Dus... mochten jullie me missen, dan zit ik hier, tussen bergen witte stof!


En ja, de stof voor de bovenjurk hebben we inmiddels goed nagemeten en zou voldoende moeten zijn, ik kan dus weer vooruit!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ooo, dan schrik je je toch helemaal het apezuur hè...
Gelukkig dat je het toch nog uitgemeten hebt gekregen.
Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

Zie ik je woensdag-ochtend nog?

Groetjes,
Maud

Wilma R Lutje zei

Geweldig boek he? Ik heb het sinds zondag ook en heb ontzettend zin om ermee aan de slag te gaan.
Maar eerst kijken of ik leuke stof kan vinden.

Ben benieuwd naar het eindresultaat.

ing zei

Wat voor een jurk maak je???

gr.Ing

Willeke Klein zei

@Ing: dat blijft nog een paar weekjes een verrassing!!!

Wie volgt dit blog?