Pagina's

30 november 2012

Bernina adventsproject 2012

Op het Bernina blog werd een tijdje geleden een nieuw adventsproject aangekondigd, en ik meldde me aan. Een paar dagen later al viel er een grote envelop in de brievenbus, met daarin een prachtige grote lap stof, ik mocht meedoen!


Mijn eerste gedachte was om een "rok" voor de kerstboom te maken. Maar toen ik de stof op mijn eettafel legde om te gaan knippen, zag ik dat de lap groot genoeg was om over de tafel te passen. Ik wijzigde mijn plan: ik ging een kersttafelkleed maken!

Ik had mijn borduurmachine een tijdje geleden al naar de huiskamer verhuisd, omdat ik vond dat ik er te weinig mee deed. Het is me na dit project helemaal duidelijk: daar heb ik helemaal goed aan gedaan, zo ga ik er veel sneller mee aan de slag! De machine staat in een computerkast, dus zo gauw ik klaar ben, kan ik de deurtjes sluiten en staat hij niemand in de weg.Eerst zoomde ik de lap om met zilver metallic garen en een siersteek. Daarna borduurde ik de hoeken met een mooi sneeuwvlokpatroon in lichtgrijs en zilver.


Toen was het tijd om de bovenkant van het kleed te versieren. Ik besloot het simpel te houden en alleen in het midden een groot sneeuwvlokpatroon te borduren, de stof op zichzelf is mooi genoeg en ik vond dat het anders al snel te veel zou worden. Het was een hoop passen en meten maar het is me gelukt, en ik heb er weer veel van geleerd.In totaal zitten hier een kleine 130.000 steken in. Het kleed is geborduurd met Brildor en Madeira rayon en metallic garen. De patronen zijn van Anita Goodesign.

Dit is het eerste grote project dat ik met de borduurmachine maakte, en ik heb helemaal de smaak te pakken, ik heb de patronen voor het volgende al klaar staan!

3 opmerkingen:

Tineke zei

Wat mooi Willeke, prachtig.
Groetjes Tineke

mippie zei

Dat is mooi geworden,heel fijntjes!
Bernina zal trots op je zijn. Was het niet een idee om bernina patronen te nemen? (van Bernina hoor, om de patronen gratis beschikbaar te stellen)
Groetjes Mirjam

Ada zei

Prachtig geworden Willeke !

Wie volgt dit blog?